No 5: Drengehørm (M/K) – udfordre din styrke, balance og smidighed i naturen

Intro:

Når man klatrer, balancerer, hugge brænde, løber sækkeløb, trækker tov, så kan man både udfordre sig selv og hinanden. Det kan være sjovt at finde ud af hvad man er god til og hvordan man kan lære nye færdigheder, som man måske ikke vidste man er god til.

Anbefalet til følgende deltagere:

Sjovt og udfordrende for alle fra 5 til 100 år. Der er flere forskellige aktiviteter, men alle kan få noget ud af dem. Der er aktiviteter, så det kan passe fra 4 – 25 personer.

Beskrivelse af aktiviteten:

Der er flere dele i aktiviteten – balance på slackline, som spændes ud mellem et par træer. Der er klodser med snore og “ski” med snore, der på hver sin møde kræver koordination af fødder. “Skiene” er også samarbejde og så kan man være flere hold der dyster mod hinanden. Lærredssække til at lave sækkeløb i udfordre styrke i ben og balance. Tovtrækning er råstyrke i både ben og arme.

Indhold i aktivitetskassen:

  • 15 lærredssække
  • klodser med snore – 7 sæt, men der kan laves flere (der er snor, træ, hammer og klamper)
  • “ski” til 2, 3 og 4 personer
  • tovtrækningstov
  • slackline

Hvad skal du forberede:

Hvis man skal bruge slacklinen, så skal de selvfølgelig sættes op i et par træer. Ca. 40 til 50 cm. oppe.

Tips:

At træne med slackline er der flere gode instruktionsvideoer der kan vise hvordan – her er en af dem: https://www.youtube.com/watch?v=qlMZRkF7T9E

Hvordan afleverer du aktivitetskassen tilbage:

Det er selvfølgelig vigtigt at alle ting lægges tilbage i poser, æsker, osv., så det er let at finde igen. Så det giver næste sig selv. “Skiene” lægges blot på gulvet i containere – langs den ene væg.